Planinarsko društvo

Josif Pančić

1950

 

PLANINARSKO DRUŠTVO „JOSIF PANČIĆ“

organizuje planinarsku akciju:

POVLEN ZIMI :Mali Povlen (1347mnv), Srednji Povlen (1301mnv) i Veliki Povlen (1271mnv)

27.02.2021.god. (subota)

Jedna od najlepših zimskih idiličnih slika stiže nam svake godine sa Valjevskih planina i to upravo sa Povlena. Zato idemo na Povlen, koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, da uživamo u toj idili. Pešačićemo do njegova tri vrha, sa kojih se pruža bajkovita slika na zemlju koju volimo. Staza kojom se krećemo po padinama i vrhovima Povlena, mami uzdahe planinara u svim godišnjim dobima.
Niko ne može da kaže kada je lepši: u proleće kad se zabeli od behara, leti u hiljadu boja zelene, s jeseni kad prospe sve moguće boje po okolini ili zimi kad zasija u raskoši svoje beskrajne lepote rasute po snežnim livadama i kad se okiti injem po stablima i šumarcima.
I ove zime, željni da pustimo svoje korake po tom divnom prostranstvu, idemo u susret toj krasoti, da udahnemo punim plućima bisernu lepotu planinskih puteva i staza. Sa snegom, ili bez njega.

PLAN AKCIJE:

07:00h – Polazak sa ugla Sarajevske i Drinske ulice, autoputem do Valjeva, gde ćemo napraviti pauzu za osveženje.

09:30h – Dolazak na prevoj Debelo brdo. Priprema za pešačenje i početak pešačenja od Debelog brda, preko Velikog Povlena (1271mnv), Srednjeg Povlena (1301mnv) do najvišeg vrha Povlena (Mali Povlen, 1347mnv).
Staza vodi preko livada, kroz šume i grebenom od Velikog do Srednjeg Povlena.

Vreme pešačenja: oko 5 sati, dužina staze je oko 13km i spada u lakše. Ukupan uspon je oko 400m i isto toliki silazak. Na stazi ćemo se kretati lagano, kako bismo što više vremena proveli u prirodi.
U zavisnosti od sastava grupe i vremenskih uslova, staza se može dodatno skratiti nakon uspona na Srednji Povlen.

17:00h – Planirano vreme povratka na početnu tačku pešačenja. Prevoz za Beograd.

20:30h – Očekivano vreme dolaska u Beograd.

CENA:

Cena akcije 1.200,00 Din. za 40 i više uplata.Moguća je doplata do 200 dinara, za manji broj učesnika. U cenu akcije je uračunat prevoz, putarina i organizacioni troškovi.

HRANA I VODA:

Iz ranca.

OPREMA:

Planinarska oprema, primerena godišnjem dobu.(Obavezne su planinarske cipele). Svaki učesnik je dužan da ponese ličnu kartu i planinarsku karticu sa plaćenom članarinom za 2021. godinu. Preporuka je da svako kod sebe ima baterijsku lampu i prvu pomoć za ličnu upotrebu (flasteri, jod, zavoj, gaza, lekovi, vitamini i dr.)

NAPOMENA:

Na akciju mogu da idu samo planinari koji nemaju simptome koji ukazuju na kovid 19, uz poštovanje propisanih preventivnih mera koje sprovodi prevoznik prema propisima koji važe na dan obavljanja usluge (u prevozu je obavezno koristiti masku).

ROK ZA PRIJAVU:
Do popune mesta, sa akontacijom od 1200,00 Din. Možete se prijaviti vodiču ili pomoćniku vodiča akcije, e-mail-om sms porukom, viber-om ili telefonom.
Nije moguće prijavljivanje na sastancima Društva, utorkom od 18 sati, u svečanoj sali OŠ “Jelena Ćetković”, ul. Vranjska br. 26, Zvezdara – Lion, obzirom da se isti neće održavati do daljeg.
U slučaju otkazivanja, nakon prijavljivanja i uplate, potrebno je obezbediti zamenu, u protivnom, novac se ne vraća.

VOĐA AKCIJE:

Tadija Dimitrijević

br.leg.PSS 451(UIAA), br.tel.064/0304582

e-mail: idudani48@gmail.com

POMOĆNIK VOĐE AKCIJE:

Snežana Dimitrijević

br.leg.PSS 592(UIAA), br.tel.064/6502393

e-mail: snezanadi@telekom.rs

NAPOMENA:

Br.tel. Gorske službe spašavanja 063/466466
Vođa akcije zadržava pravo, da u slučaju nepredviđenih okolnosti izmeni plan.
Učesnici akcije dužni su da se pridržavaju odredaba „Pravilnika o bezbednosti i odgovornosti u izvođenju planinarskih aktivnosti”.
Svaki učesnik akcije, na akciji učestvuje na sopstvenu odgovornost i dužan je da potpiše Izjavu o rizicima i preuzimanju odgovornosti.
Formular prijave za akciju i izjave o preuzimanju odgovornosti možete preuzeti OVDE