Planinarsko društvo

Josif Pančić

1950

 

PLANINARSKO DRUŠTVO „JOSIF PANČIĆ“

organizuje planinarsku akciju:

TROGLAV

03.10.2020.god. (subota)

Planina Troglav nalazi se u blizini Kraljeva na levoj obali Ibra, nasuprot planine Stolovi i srednjevekovne tvrđave Maglič. Troglav je oivičen rekama Ibar, Lopatnica i Tološnica.
Reljef Troglava čine brojni grebeni, dubodoline i jaruge koje se pružaju u svim pravcima . Na glavnom grebenu nalaze se tri vrha, jedan za drugim, na kratkom međusobnom odstojanju, sličnih visina po čemu je i planina dobila ime. Najviši vrh Troglava Kom visok je 1178 mnv. Južni vrh nalazi se na visini 1174mnv, a Severni vrh na 1147mnv.

PLAN AKCIJE:

06:00h – Polazak sa ugla Sarajevske i Drinske ulice, preko Kraljeva do Bogutovca.

09:00h – Dolazak u Bogutovac i nakon pripreme za pešačenje krećemo na stazu, koja u prvom delu vodi kroz šumu, a zatim preko kosine izlazimo na greben, uživajući u nesvaidašnjim lepim vidicima. Izlazimo na vrh Kom, gde ćemo napraviti dužu pauzu i vratiti se jednim delom istom stazom, a zatim nastaviti do Bogutovačke banje, gde nas čeka prevoz.
U Bogutovcu ćemo napraviti dužu pauzu za ručak.
Dužina staze je 14-15 km , napravićemo visinsku razliku od 940m u usponu i 750 m u spustu.
Okvirno vreme pešačenja 7-8 sati. Ispod vrha ima vode, ali može da se desi da izvor presuši i preporuka je da se ponese dovoljna količina vode.

22:00h – Očekivano vreme dolaska u Beograd do 22:00h.

CENA:

Cena akcije 1.400,00 Din. (na bazi 40 i više učesnika) i obuhvata prevoz i organizacione troškove.

HRANA I VODA:

Iz ranca. U Bogutovcu postoji mogućnost za ručak u restoranu.

OPREMA:

Planinarska oprema, primerena godišnjem dobu.(Obavezne su planinarske cipele). Svaki učesnik je dužan da ponese ličnu kartu i planinarsku karticu sa plaćenom članarinom za 2020. godinu. Preporuka je da svako kod sebe ima baterijsku lampu i prvu pomoć za ličnu upotrebu (flasteri, jod, zavoj, gaza, lekovi, vitamini i dr.)

ROK ZA PRIJAVU:
do popune mesta, sa akontacijom od 1400,00 Din. Možete se prijaviti vodiču ili pomoćniku vodiča akcije sms porukom, viber-om ili telefonom.
Nije moguće prijavljivanje na sastancima Društva, utorkom od 18 sati, u svečanoj sali OŠ “Jelena Ćetković”, ul. Vranjska br. 26, Zvezdara – Lion, obzirom da se isti neće održavati do daljeg.
U slučaju otkazivanja, nakon prijavljivanja i uplate, potrebno je obezbediti zamenu, u protivnom, novac se ne vraća.

VOĐA AKCIJE:

Rada Jočić, vodič MB 458

tel. 065/3117744

e-mail: brajkovicjocic@gmail.com

POMOĆNIK VOĐE AKCIJE:

Maria Popović

br.tel.069/2588518

NAPOMENA:

Br.tel. Gorske službe spašavanja 063/466466
Vođa akcije zadržava pravo, da u slučaju nepredviđenih okolnosti izmeni plan.
Učesnici akcije dužni su da se pridržavaju odredaba „Pravilnika o bezbednosti i odgovornosti u izvođenju planinarskih aktivnosti”.
Svaki učesnik akcije, na akciji učestvuje na sopstvenu odgovornost i dužan je da potpiše Izjavu o rizicima i preuzimanju odgovornosti.
Formular prijave za akciju i izjave o preuzimanju odgovornosti možete preuzeti OVDE