Planinarsko društvo

Josif Pančić

1950

 

PLANINARSKO DRUŠTVO „JOSIF PANČIĆ“

organizuje planinarsku akciju:

IZLET IZNENADJENJA

28. - 29.03.2020.god. (subota - nedelja)

Ovogodišnji IZLET IZNENADJENJA je u čast ranog proleća. Idemo da u prirodi tragamo za simbolima ovog divnog godišnjeg doba.
Dodjite u subotu, 28.03.2020. god. u 6 sati, na ugao Sarajevske i Drinske ulice (parkić kod Gazele). Ponesite dnevni rančić sa vodom i par sendviča, kao i omanju torbu sa stvarima za jedno prenoćište.
U subotu ćemo, negde u okolini uživati u pešačenju po planini na koju su carevi namigivali, a kraljevi „markirali“ planinarske staze. U čast ranog proleća, podesićemo čula na najfinije note koje izvodi žubor vode na izvoru jedne reke, na jednom novom vodopadu, ali i pešačiti po jednom novom kanjonu. Nema lepšeg načina da pozdravimo dolazak proleća.
Posetićemo i jedan manastir iz 13.veka, još jednu zadužbinu Nemanjića.
Druženje i večera uz muziku već se podrazumevaju za one koji vole ova naša iznenadjenja.
U nedelju ćemo „obnoviti gradivo“ pešačeći do još jednog lepog, skrivenog vodopada, u očekivanju da će njegova lepota biti umivena ranim zracima prolećnog sunca.
Ponesite planinarske cipele. Ovo je planinarska akcija. Dva dana ćemo uživati u kretanju predelima i putevima kojima se redje ide. Staze neće biti duže od 10-15km, niti ukupni usponi preko 500-600m, tako da ih mogu prepešačiti planinari prosečne kondicije.
Vratićemo se u nedelju, 29.03.2020.godine, pre ponoći.
Svaki učesnik akcije, na akciji učestvuje na sopstvenu odgovornost i dužan je da potpiše Izjavu o rizicima i preuzimanju odgovornosti.
U slučaju odustanka nakon uplate akontacije, potrebno je naći zamenu, jer novac ne može biti vraćen.

CENA:

Cena akcije 4.900,00 Din. (na bazi 40 i više učesnika, doplata do 500,00 Din. za manji broj učesnika) i obuhvata prevoz, jedno prenoćište u manjekrevetnim sobama, večeru uz muziku uživo i organizacione troškove.

HRANA I VODA:

Iz ranca i na mestima kretanja a organizovana je i zajednička večera u subotu (ulazi u cenu akcije).

OPREMA:

Planinarska oprema, primerena godišnjem dobu.(Obavezne su planinarske cipele). Svaki učesnik je dužan da ponese ličnu kartu i planinarsku karticu sa plaćenom članarinom za 2020. godinu. Preporuka je da svako kod sebe ima baterijsku lampu i prvu pomoć za ličnu upotrebu (flasteri, jod, zavoj, gaza, lekovi, vitamini i dr.)

ROK ZA PRIJAVU:
do popune mesta, sa akontacijom od 3000,00. Možete se prijaviti vodiču ili pomoćniku vodiča akcije, e-mail-om, sms porukom, viber-om ili telefonom, ili na sastancima Društva, utorkom, u 18:00 sati, u OŠ Jelena Ćetković, Vranjska 26, Zvezdara - Lion.
U slučaju otkazivanja, nakon prijavljivanja i uplate, potrebno je obezbediti zamenu, u protivnom, novac se ne vraća.

VOĐA AKCIJE:

Tadija Dimitrijević

br.leg.PSS 451(UIAA), br.tel.064/0304582

e-mail: idudani48@gmail.com

POMOĆNIK VOĐE AKCIJE:

Snežana Dimitrijević

br.leg.PSS 592(UIAA), br.tel.064/6502393

e-mail: snezanadi@telekom.rs

NAPOMENA:

Br.tel. Gorske službe spašavanja 063/466466
Vođa akcije zadržava pravo, da u slučaju nepredviđenih okolnosti izmeni plan.
Učesnici akcije dužni su da se pridržavaju odredaba „Pravilnika o bezbednosti i odgovornosti u izvođenju planinarskih aktivnosti”.
Svaki učesnik akcije, na akciji učestvuje na sopstvenu odgovornost i dužan je da potpiše Izjavu o rizicima i preuzimanju odgovornosti.
Formular prijave za akciju i izjave o preuzimanju odgovornosti možete preuzeti OVDE