Planinarsko društvo

Josif Pančić

1950

 

PLANINARSKO DRUŠTVO „JOSIF PANČIĆ“

organizuje planinarsku akciju:

ŠUMADIJA ZIMI: BUKULJA (696mnv), GARAŠKO I BUKULJSKO JEZERO

08.02.2020.god. (subota)

Bukulja, šumadijska planinska princeza, zove nas ove zime da pustimo svoje korake po njenim, nadamo se snežnim stazama. Pružimo sebi priliku da joj posvetimo ovaj kratak zimski dan, a ona će nas obilato nagraditi svojom zimskom idilom. Garaško i Bukljsko jezero, kao gorske oči, namignuće nam pre nego što se dobro ugrejemo na strmoj stazi završnog uspona na Bukulju, nakon čega ćemo se spustiti u Bukovički park u Arandjelovcu.

PLAN AKCIJE:

07:00h – Polazak iz Beograda, sa ugla Sarajevske i Drinske ulice (parkić pored Gazele), preko Arandjelovca do Garaškog jezera (250mnv). Usputna pauza za kafu.

09:00h – Kratak obilazak jezera i pešačenje prema Bukuljskom jezeru (380mnv). Nastavak uspona prema vrhu Bukulje. Pauza u planinarskom domu “Bukulja” i na vidikovcu, sa koga se pruža prelep pogled na Arandjelovac i okolinu. Na samom vrhu se nalazi metereološka stanica. Silazak uređenom stazom do Bukovičkog parka u Arandjelovcu.
Dužina staze je oko 17km, sa usponom od oko 650m i silaskom od oko 680m.
U zavisnosti od vremenskih uslova, staza se može skratiti na 13km.

15:30h – Završetak pešačenja u Bukovičkom parku. Predah za obilazak Arandjelovca, ručak, kafica…

18:00h – Povratak za Beograd.

20:00h – Očekivano vreme dolaska u Beograd, na ugao Drinske i Sarajevske ulice.

CENA:

Cena akcije 1.000,00 Din. (na bazi 40 i više učesnika, doplata do 300,00 Din. za manji broj učesnika) i obuhvata prevoz i organizacione troškove.

HRANA I VODA:

Iz ranca i u gradu, po završeku akcije.

OPREMA:

Planinarska oprema, primerena godišnjem dobu.(Obavezne su planinarske cipele). Svaki učesnik je dužan da ponese ličnu kartu i planinarsku karticu sa plaćenom članarinom za 2019. godinu. Preporuka je da svako kod sebe ima baterijsku lampu i prvu pomoć za ličnu upotrebu (flasteri, jod, zavoj, gaza, lekovi, vitamini i dr.)

ROK ZA PRIJAVU:
do popune mesta, sa akontacijom od 1000,00. Možete se prijaviti vodiču ili pomoćniku vodiča akcije, e-mail-om, sms porukom, viber-om ili telefonom, ili na sastancima Društva, utorkom, u 18:00 sati, u OŠ Jelena Ćetković, Vranjska 26, Zvezdara - Lion.
U slučaju otkazivanja, nakon prijavljivanja i uplate, potrebno je obezbediti zamenu, u protivnom, novac se ne vraća.

VOĐA AKCIJE:

Snežana Dimitrijević

br.leg.PSS 592(UIAA), br.tel.064/6502393

e-mail: snezanadi@telekom.rs

POMOĆNIK VOĐE AKCIJE:

Tadija Dimitrijević

br.leg.PSS 451(UIAA), br.tel.064/0304582

e-mail: idudani48@gmail.com

NAPOMENA:

Br.tel. Gorske službe spašavanja 063/466466
Vođa akcije zadržava pravo, da u slučaju nepredviđenih okolnosti izmeni plan.
Učesnici akcije dužni su da se pridržavaju odredaba „Pravilnika o bezbednosti i odgovornosti u izvođenju planinarskih aktivnosti”.
Svaki učesnik akcije, na akciji učestvuje na sopstvenu odgovornost i dužan je da potpiše Izjavu o rizicima i preuzimanju odgovornosti.
Formular prijave za akciju i izjave o preuzimanju odgovornosti možete preuzeti OVDE