Planinarsko društvo

Policajac - Josif Pančić

1950

 

PLANINARSKO DRUŠTVO „POLICAJAC – JOSIF PANČIĆ“

organizuje planinarsku akciju:

„IN HONOR OF MY DONOR“ („U čast mog davaoca“) - Tupižnica (1160mnv)

21.09.2019.god. (subota)

Na ovu akciju, koju bi još rado nazvali “U SLAVU ŽIVOTA!” idemo da dišemo plućima punim radosti i zadovoljstva! Idemo na slavu životu! Divićemo se njegovoj snazi i moći koja nas opčinjava i pleni od kad se rodimo, dok zemljom hodimo!
Na Tupižnici sve nas okuplja čudesna devojka Sandra Živković, kojoj su neverovatna energija i volja za životom na krilima milosrđa dobrih ljudi darovali pluća koja život znače. U čast svog nepoznatog donora, čilo nas poziva, jer sada ima nova krila da se, već tradicionalno okupimo na padinama Tupižnice i zajedno sa njom radujemo Njegovom Veličanstvu Životu, u svakom njegovom trenu. Ona, iako mlada, dobro zna zašto je život tako dragocen.

U crkvi Sv. Ilije u Vučju, kod Knjaževca, zapalićemo sveće u pomen nepoznatom Čoveku čijim će plućima Sandra udisati miomirise livadskog smilja Tupižnice, dok budemo sa njom pešačili i uživali od Bučja, šumskim putevima, livadama i stenovitim grebenom Tupižnice, na kružnoj stazi dugoj 12km.
Po završetku pešačenja zajedno ćemo ručati planinarski pasulj i slaviti život, svesni njegove lepote i prolaznosti, sa željom da podstaknemo sebe i druge na zahvalnost ljudima dobre volje i da i sami postanemo još bolji i humaniji ljudi.

PLAN AKCIJE:

05:30h – Polazak sa ugla Drinske i Sarajevske ulice, u Beogradu (parkić kod “Mostarske petlje”).

09:00h – Prijava i učešće u akciji po programu organizatora, kod Doma kulture u Bučju.

09:45h – Polazak na akciju iz mesta Bučje (531mnv).

16:00h - 17:00 – Završetak pešačenja na kružnoj stazi, dugoj 12km, uz visinsku razliku od 630mnv, koja vodi preko šumskih puteva i livada, stenovitim grebenom do vrha Tupižnice (1160mnv) i nazad u Bučje.

17:00h - 18:00h – Ručak, (planinarski pasulj) podela zahvalnica, druženje. Povratak za Beograd, obrnutom maršrutom.

22:00h - 22:30h – Dolazak u Beograd, na početnu tačku.

CENA:

Cena akcije 1.500,00 Din. na bazi 40 učesnika, ili 1.800,00 Din. na bazi 20 učesnika.

HRANA I VODA:

Iz ranca, osim ručka (planinarski pasulj) koji po završetku akcije za sve učesnike akcije besplatno priredjuje organizator akcije.

OPREMA:

Planinarska oprema, primerena godišnjem dobu.(Obavezne su planinarske cipele). Svaki učesnik je dužan da ponese ličnu kartu i planinarsku karticu sa plaćenom članarinom za 2019. godinu. Preporuka je da svako kod sebe ima baterijsku lampu i prvu pomoć za ličnu upotrebu (flasteri, jod, zavoj, gaza, lekovi, vitamini i dr.)

ROK ZA PRIJAVU:
do popune mesta, sa akontacijom od 1500,00 Din. Možete se prijaviti vodiču akcije, e-mail-om, sms porukom, viber-om ili telefonom. Trenutno nije moguća prijava na sastancima Društva, utorkom, u 17:00 sati, u ulici Bulevar Vojvode Putnika 7, Beograd zbog letnjeg raspusta Akademije.
U slučaju otkazivanja, nakon prijavljivanja i uplate, potrebno je obezbediti zamenu, u protivnom, novac se ne vraća.

VOĐA AKCIJE:

Vesna Drašković

br.tel.065/8321028

e-mail: vesnacipelica@gmail.com

POMOĆNIK VOĐE AKCIJE:

Maria Popović

br.tel.069/2588518

e-mail: mariapopovic@gmail.com

NAPOMENA:

Br.tel. Gorske službe spašavanja 063/466466
Vođa akcije zadržava pravo, da u slučaju nepredviđenih okolnosti izmeni plan.
Učesnici akcije dužni su da se pridržavaju odredaba „Pravilnika o bezbednosti i odgovornosti u izvođenju planinarskih aktivnosti”.
Svaki učesnik akcije, na akciji učestvuje na sopstvenu odgovornost i dužan je da potpiše Izjavu o rizicima i preuzimanju odgovornosti.
Formular prijave za akciju i izjave o preuzimanju odgovornosti možete preuzeti OVDE