Planinarsko društvo

Policajac - Josif Pančić

1950

 

PLANINARSKO DRUŠTVO „POLICAJAC – JOSIF PANČIĆ“

BJELASICA – CRNA GORA

14. - 17.02.2019. godine (četvrtak - nedelja)

Planinarski dom Vranjak se nalazi na jugozapadnoj (Kolašinskoj) strani masiva Bjelasice na 1760m n/v, maksimalno komforan, uredan, sa parnim grejanjem, mokrim čvorom sa toplom vodom. Poseduje kuhinju na raspolaganju planinarima i veliki dnevni boravak. Leti i zimi pruža maksmalne uslove za boravak. Izuzetni domaćini, gostoprimljivi gorštaci se trude da taj boravak učine još prijatnijim. Biće kolektivno spremanje hrane, druženje i uživanje u izuzetnom zimskom ambijentu...
Više o planinarskom domu Vranjak

Za skijaše: – Dva skijališta na Bjelasici Kolasin1450 od ranije poznat i Kolasin1600, novo formirani Ski-resort 1600 koji tek treba da se "proba". Žičara prolazi neposredno pored doma, tako da je moguće završiti skijaški dan ispred ulaza u dom. Ova akcija je planirana da pruži više sadržaja učesnicima, osnovna je planinarska aktivnost u zimskim uslovima, turno skijanje i klasično skijanje, bordovanje na izuzetnim skijalištima.

PLAN AKCIJE:

14.02.2019. Četvrtak

23:00h – Polazak sa ugla ulica Sarajevske i Drinske (blizu Mostarske petlje). Maršruta putovanja: Beograd - Čačak - Užice - Bijelo Polje – Kolašin. Pauza po potrebi, toalet, kafa, cigarete...

15.02.2019. Petak

07:00h – Dolazak u Kolašin, pauza u restoranu Planinar, nastavak puta do Ski Resort 1600.

09:30h – Pakujemo opremu i hranu i žičarom se prebacujemo na Troglavu. Spuštamo se do doma Vranjak...

10:30h – Dolazak u dom raspoređivanje po sobama, raspremanje.

11:30h – Polazak na pešačenje prema katunima ispod Ćupova.

13:00h – Dolazak na vrh Ćupovi, Odmor, povratak istom stazom.

15:30h – Povatak u Dom, odmor.

16:30h – Večera, odmor, druženje.

16.02.2019. Subota

06:30h – Ustajanje, posle jutarnje toalete, doručka i opremanja, polazak na celodnevnu akciju. Popećemo se na Troglavu 2078m n/v, Zekovu glavu 2117, Prijeki smet oko 2000m n/v i ako uslovi budu dozvoljavali na Crnu glavu 2139m n/v... Za ovo pešačenje su potrebne krplje, poželjno cepin i dereze, ko hoće na Crnu glavu... Sve zavisi od meteo uslova i spremnosti i prohteva učesnika.

16:30h – Povratak u dom Vranjak, raspremanje odmor druženje.

17.02.2019. Nedelja

08:30h – Ustajanje, pakovanje opreme, pripremanje za pešačenje do Ski Resort 1600.

10:00h – Dolazak na Ski Resort 1600, ukrcavanje u vozilo i polazak za Kolašin.

10:30h – Pauza u Kolašinu, doručak, obilazak grada.

11:30h – Očekivano vreme polaska za Beograd, maršruta povratka: Kolašin - Bijelo Polje - Užice - Čačak – Beograd pauza za ručak je u pečenjari Rujna zora u Čačku.

20:00h – Očekivano vreme dolaska na krajnju tačku ugao Drinske i Sarajevske.

Pešačenje: Organizacija pešačenja će zavisiti od meteo uslova, spremnosti i raspoloženja grupe.

Skijanje: Grupa koja ide na skijanje ima mogućnost skijanja u dva ski centra.

CENA:

Cena akcije 55€ na bazi 16 učesnika, i uključuje prevoz i prenoćište u domu Vranjak. Da li ćemo opremu prevesti motornim sankama ili žičarom dogovorićemo se na licu mesta. Skijaški deo ekipe opremu(ukoliko iznajmljuje) i skipass plaća individualno.

HRANA I VODA:

Deo ove akcije je posvećen i kolektivnom spremanju hrane, prošlih godina smo imali lepo iskustvo, deo ekipe ide ponovo, novopriključeni učesnici će sigurno mnogo toga videti i naučiti, dogovor oko organizacije ishrane pravićemo kada se grupa formira.

OPREMA:

Planinarska oprema, primerena godišnjem dobu.(Obavezne su planinarske cipele). Pored standardne planinarske opreme za zimske uslove, potrebno je poneti krplje, dereze i cepin. Svaki učesnik je dužan da ponese ličnu kartu i planinarsku karticu sa plaćenom članarinom za 2019. godinu. Preporuka je da svako kod sebe ima baterijsku lampu i prvu pomoć za ličnu upotrebu (flasteri, jod, zavoj, gaza, lekovi, vitamini i dr.)

ROK ZA PRIJAVU:
Do popune mesta, sa uplatom akontacije od 1000,00Din. na sastancima Društva, utorkom, u 17:00 sati, u ulici Bulevar Vojvode Putnika 7, Beograd.
U slučaju otkazivanja, nakon prijavljivanja i uplate, potrebno je obezbediti zamenu, u protivnom, novac se ne vraća.

 

VOĐA AKCIJE:

Predrag Golubović

064/11 36 089

e-mail: golub1@gmail.com

NAPOMENA:

Vođa akcije zadržava pravo, da u slučaju nepredviđenih okolnosti izmeni plan.
Učesnici akcije dužni su da se pridržavaju odredaba „Pravilnika o bezbednosti i odgovornosti u izvođenju planinarskih aktivnosti”.
Svaki učesnik akcije, na akciji učestvuje na sopstvenu odgovornost i dužan je da potpiše Izjavu o rizicima i preuzimanju odgovornosti.
Formular prijave za akciju i izjave o preuzimanju odgovornosti možete preuzeti OVDE