Planinarsko društvo

Policajac - Josif Pančić

1950

 

PLANINARSKO DRUŠTVO „POLICAJAC – JOSIF PANČIĆ“

organizuje akciju:

NOVA GODINA U DRINIĆU
KLEKOVAČA(1962mnv) - DRVAR - MARTIN BROD

29.12.2018. - 2.1.2019. godine

Mesto obnovljenog života i novog početka,Drinić,nalazi se u pitomoj živopisoj zaravni okruženoj gustom čestinarskom šumom i padinama Klekovače,Oštrelja i Srnetice.

Plan akcije

29.12.2018. Subota

07:00h – Polazak sa ugla Sarajevske i Drinske ulice.U ranim popodnevnim satima dolazak u Banja Luku.Obilazak Banja Luke i nastavak puta ka Driniću.Smeštaj.Noćenje.

30.12.2018. Nedelja

07:00h – Polazak autobusom do mesta odakle se polazi na uspon na Klekovaču.Polazak sa 728mnv, preko Male Klekovače 1761mnv na Veliku Klekovaču 1962mnv. Visinska razlika 1264m. dužina ture 18 km.Nakon završene pešačke ture odlazak u Drvar. Obilazak Titove pećine. Odlazak u Martin Brod u Naconalni park Une,mesto gde se Unac uliva u Unu i razgledanje slapova Une. Obilazak manastira Rmanj.
Povratak u Drinić.Noćenje.

Lovačka kuća "Veliko Vrelo"nalazi se na 5 km od mesta Drinić. Smeštena na izuzetno lepoj lokaciji, okružena četinarima. Pruža mir i uživanje u netaknutoj prirodi.

Na nekoliko km. od Lovačke kuće nalazi se prašuma "Lom" za koju mnogi tvrde da je najlepša u Evropi.
Ovaj kraj, izuzetne lepote, pruža mnogo mogućnosti za pešačenje i obilazak. Od vremenskih uslova zavisi šta ćemo sve obići i videti. Pešačićemo svakog dana, koliko, zavisi od naše volje i raspoloženja.

2.1.2018. Sreda

22:00h – Dolazak u Beograd.

CENA:
6000,00 dinara i 55,00 € i obuhvata: prevoz, četiri noćenja u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama sa kupatilima, doček Nove godine, ulaznica za Nacionalni park Una u Martin Brodu.

HRANA I VODA

Iz ranca (osim Novogodišnje večere). U Lovačkoj kući "Veliko Vrelo" može se jesti po pristupačnim cenama.

OPREMA:

Planinarska oprema, primerena godišnjem dobu. Planinarske cipele su obavezne za planinare koji idu na uspon. Svaki učesnik je dužan da ponese važeći pasoš, zdravstvenu i planinarsku karticu sa plaćenom članarinom za 2018. godinu. Preporuka je da svako kod sebe ima baterijsku lampu i prvu pomoć za ličnu upotrebu (flasteri, jod, zavoj, gaza, lekovi, vitamini i dr.).

ROK ZA PRIJAVU:
Sa uplatom od 6000,00 dinara, do popune, odnosno do polaska, na sastancima Društva, utorkom, u 17 časova, u Ulici Bulevar vojvode Putnika br. 7, Beograd.
U slučaju odustanka, potrebno je naći zamenu, jer novac ne može biti vraćen.

VOĐA AKCIJE:

Rada Jočić

br.leg.PSS 458(UIAA),br.tel. 060/3117744

e-mail: brajkovicjocic@gmail.com

NAPOMENA:

Br.tel. Gorske službe spašavanja 063/466466
Vođa akcije zadržava pravo, da u slučaju nepredviđenih okolnosti izmeni plan.
Učesnici akcije dužni su da se pridržavaju odredaba „Pravilnika o bezbednosti i odgovornosti u izvođenju planinarskih aktivnosti”.
Svaki učesnik akcije, na akciji učestvuje na sopstvenu odgovornost i dužan je da potpiše Izjavu o rizicima i preuzimanju odgovornosti.
Formular prijave za akciju i izjave o preuzimanju odgovornosti možete preuzeti OVDE