Planinarsko društvo

Policajac - Josif Pančić

1950

 

PLANINARSKO DRUŠTVO „POLICAJAC – JOSIF PANČIĆ“

organizuje planinarsku akciju:

NOVA GODINA NA BORANJI (Crni vrh, 856mnv), JAGODNJI, (Košutnja stopa, 939mnv) MAČKOVOM KAMENU (924m) I  RADALJSKOJ BANJI (359mnv)

29.12.2018.-02.1.2019.god. (subota-sreda)

Za ovu novogodišnju ludoriju neće vam trebati svečana haljina ili leptir mašna.
Daleko od uobičajenog novogodišnjeg žagora po gradovima i turističkim centrima, provešćemo pet planinarskih dana u milini bukovih i četinarskih šuma Boranje, Jagodnje, Mačkovog kamena i Radaljske banje.
Krenućemo u subotu, 29.12.2018.godine, u 08:00 sati, sa ugla Sarajevske i Drinske ulice (parkić kod „Gazele“) a vratićemo se do godine, 2.1. do 22 sata.
Najpre ćemo se prevesti do Bogatića, gde ćemo u toplim bazenima „Termalne rivijere“, započeti sa dvočasovnim hedonističkim uživanjem, uprkos 2018. godini, koje ćemo se za još koji dan ratosiljati.

Put ćemo nastaviti preko Loznice, do Radaljske banje, (359mnv) a zatim,po izboru, peške 7,5km sa dnevnim rančićem, uz usponod 300m, ili prevozom do Planinarskog doma „Šarena Bukva“, na Boranji (800mnv).

Dom sa višekrevatnim sobama, trpezarijom sa kaminom, kuhinjom i upotrebom kupatila smešten je u dubini šuma i u njegovoj blizini nema ni „žive duše“. (Malo ćemo spavati, pa krevet i soba neće biti od velike važnosti za dobar provod). Odavde će naša družina ispratiti sve loše u staroj godini i dočekom 2019.godine u vesele duše useliti nove velike želje i nade.

Svakog dana boravka, izmedju doručka i večere, organizovaćemo pešačenje na stazama dugim tek par do dvadesetak kilometara, koliko ko može i želi, po putevima i vrhovima Boranje, Jagodnje, ili Mačkovog kamena, ali ćemo hodati i zaštićenim rezervatom stogodišnje bukove šume i prošetati pored Radaljskog jezera na kaficu ili kupanje u Radaljsku banju. Uopšte se nećemo buniti, ako nam nebo pored zvezda podari još neku pahulju snega ili inja, da zabeli i ulepša iovako lepe šumske staze ovih u zimu posebno lepih planina.
Kalorije potrošene u šetnji iz večeri u veče, obilato ćemo nadoknaditi u planinarskom domu, uz dobru večeru, muziku, igru i piće, bez griže savesti da ćemo baš za novogodišnje dane ozbiljno pokvariti svoju liniju i uz obećanje da ćemo već od 3. januara na rigoroznu dijetu. Boravak u domu je zamišljen kao ležerno pomaganje domaru u posluživanju i serviranju, kako bi nam zajedničko vreme i druženje proteklo što prijatnije.

(Broj učesnika ove akcije ograničen je na 20).

Cena akcije je 9.700 din. i obuhvata: prevoz, organizacioni troškovi, 4 noćenja u planinarskom domu u višekrevetnim sobama, 8 obroka (subota: rana večera, nedelja: doručak i večera - ponedeljak: doručak i svečana večera - sa predjelom, sarmicama, prasećim pečenjem, ruskom salatom, kolačima...utorak: doručak i repriza novogodišnje večeri, sa roštiljem, sreda: doručak. Kafa, rakija, čaj, domaće pivo, belo i crno vino i sokovi stoje vam na raspolaganju sve vreme boravka u domu, ulaze u cenu akcije i mogu se konzumirati bez ograničenja, a biće i još po neko novogodišnje iznenadjenje.
U slučaju odustanka, potrebno je naći zamenu, jer novac ne može biti vraćen.

OPREMA:

Planinarska oprema, primerena godišnjem dobu. Ponesite opremu za kupanje. Svaki učesnik je dužan da ponese ličnu kartu, zdravstvenu i planinarsku karticu sa plaćenom članarinom za 2018. godinu.

ROK ZA PRIJAVU:
Rok za prijavljivanje sa uplatom akontacije od 5000 din., je do popune mesta, a najkasnije do 25.12.2019.godine na sastancima Društva, utorkom, u 18:00 sati, u ulici Bulevar Radomira Putnika br. 7, u amfiteatru zgrade Akademije “Dositej”, Beograd.

VOĐA AKCIJE:

Tadija Dimitrijević

br.leg.PSS 451(UIAA), br.tel.064/0304582

e-mail: idudani48@gmail.com

POMOĆNIK VOĐE AKCIJE:

Snežana Dimitrijević

br.leg.PSS 592(UIAA), br.tel.064/6502393

e-mail: snezanadi@telekom.rs

NAPOMENA:

Br.tel. Gorske službe spašavanja 063/466466
Vođa akcije zadržava pravo, da u slučaju nepredviđenih okolnosti izmeni plan.
Učesnici akcije dužni su da se pridržavaju odredaba „Pravilnika o bezbednosti i odgovornosti u izvođenju planinarskih aktivnosti”.
Svaki učesnik akcije, na akciji učestvuje na sopstvenu odgovornost i dužan je da potpiše Izjavu o rizicima i preuzimanju odgovornosti.
Formular prijave za akciju i izjave o preuzimanju odgovornosti možete preuzeti OVDE