Planinarsko društvo

Policajac - Josif Pančić

1950

 

PLANINARSKO DRUŠTVO „POLICAJAC – JOSIF PANČIĆ“

ORGANIZUJE PLANINARSKU AKCIJU
od 7. septembra do 9. septembra 2018. godine (petak-nedelja)

IZLET IZNENAĐENJA

Pet godina za redom pripremamo IZLET IZNENADJENJA, sa posebnom strašću i željom da vam uvek iznova pokažemo nešto novo, neobično i lepo i da vas iznenadimo time što ćemo zabasati u još poneki skrajnuti predeo Srbije.
Tako će biti i ovog puta. Vodimo vas na dve nove planine neobičnih imena na kojima, gotovo smo sigurni nikada niste bili. Boravićemo u mestu koje je jedinstveno u Evropi. Na ovom izletu osetićemo šmek jednog autentičnog podneblja, okusiti nova, retka jela i uživati u raskošnim zvucima muzike.
Ovo je izlet za svakoga.
Krenućemo u petak, 07.9.2018. godine, u 17:30 sati, sa ugla Sarajevske i Drinske ulice (parkić kod Gazele). Vratićemo se u nedelju, 09.09.2018.godine, oko ponoći.
Smestićemo se negde u Srbiji u manjekrevetnim sobama hotelskog tipa.
Subota će nam raskošno ponuditi pešačenje kanjonom jedne rečice, sa pričom o lepom mostiću i brojnim slapovima. Šetnju ćemo začiniti posetom jednom obnovljenom manastiru i kretati se podeljeni u dve grupe obroncima dve nove planine preko 1000mnv, na stazama dugim desetak i 20 km. Ostatak dana ćemo posvetiti uzbudljivim sadržajima mesta u kome ćemo boraviti a večera sa autentičnim jelima i druženje uz muziku, biće nezaobilazni i na ovom izletu iznenadjenja.
Ponesite planinarske cipele, kupaći kostim i drugu prikladnu opremu. Za raspolženje će se pobrinuti sam ambijent u kome ćemo boraviti.
Nedelja će nam pružiti priliku da prošetamo jednom banjom, ili se, ako vreme dozvoli, kupamo u jezeru. Popodne ćemo obići mesto pored koga se često prolazi a retko svraća. Biće vremena za šetnju ljupkim uličicama ali i za ručak i osveženje.
Po povratku, o ovom vikend izletu još dugo ćemo pričati i sa lakoćom ga smestiti u zbirku sećanja kojoj se sa oduševljenjem često vraćamo.

CENA:

Cena akcije, formirana na bazi 45 učesnika je 5.200,00 Din. Prevoz, dva prenoćišta u konfornim, manjekrevetnim sobama hotelskog tipa, večera u subotu, organizacioni troškovi, boravišne takse, ulaznice za ovo i ono i još po nešto....

OPREMA:

Planinarska oprema, primerena godišnjem dobu.(Obavezne su planinarske cipele za one koji žele da planinare). Svaki učesnik je dužan da ponese ličnu kartu, overenu zdravstvenu i planinarsku karticu sa plaćenom članarinom za 2018. godinu. Preporuka je da svako kod sebe ima baterijsku lampu i prvu pomoć za ličnu upotrebu (flasteri, jod, zavoj, gaza, lekovi, vitamini i dr.)

ROK ZA PRIJAVU:
Uz uplatu akontacije u iznosu 3.000,00 Din., utorkom od 18h u prostorijama PK "POLICAJAC - JOSIF PANČIĆ" na sastancima društva, Bulevar Despota Stefana 107, Beograd.

VOĐA AKCIJE:

Tadija Dimitrijević

br.leg.PSS 451(UIAA), br.tel.064/0304582

e-mail: idudani48@gmail.com

POMOĆNIK VOĐE AKCIJE:

Snežana Dimitrijević

br.leg.PSS 592(UIAA), br.tel.064/6502393

e-mail: snezanadi@telekom.rs

NAPOMENA:

Br.tel. Gorske službe spašavanja 063/466466
Vođa akcije zadržava pravo, da u slučaju nepredviđenih okolnosti izmeni plan.
Učesnici akcije dužni su da se pridržavaju odredaba „Pravilnika o bezbednosti i odgovornosti u izvođenju planinarskih aktivnosti”.
Svaki učesnik akcije, na akciji učestvuje na sopstvenu odgovornost i dužan je da potpiše Izjavu o rizicima i preuzimanju odgovornosti.
Formular prijave za akciju i izjave o preuzimanju odgovornosti možete preuzeti OVDE