Planinarski klub

Policajac - Josif Pančić

2008

GRZA

20.07.2013. godine

Krenuli smo sa ugla ulica Sarajevske i Drinske u 6,30 m sati autoputem do Paraćina, gde smo se odvojili i prema Zaječaru otišli do odredišta - reke Grze. U planinarski dom Đorđe Živković smo stigli u 8,45, napravili pauzu i grupa od 15 planinara je krenula na pešačku turu. Šest planinara je odlučilo da dan provede šetajući oko reke i jezera zajedno sa dva mala planinara Sergejom i Mašom.

Prva grupa od 15 planinara je napravila pauzu na Malom Javorku i tu su 2 planinara odlučila da se vrate u planinarski dom, a nas 13 je je nastavilo dalje kružnom stazom ka vrhu na 870m, na koji smo se ispeli oko 13 časova. Posle kraće pauze smo nastavili ka domu, otišli do izvora reke Grze, ali je sledilo malo razočaranje jer je izvor reke bio siromašan vodom pa nam je uživanje bilo uskraćeno. Prevezli smo se do restorana Koliba i napravili pauzu za ručak i osveženje.

U 18,30 sati smo krenuli ka Beogradu i oko 21 sata smo stigli na odredište. Vreme provedeno na akciji je bilo bez padavina, sa suncem i vlagom - sparinom, koja ne ide na ruku planinarima.

 

Vođa akcije: Miša Marković